Konzultáció, állapotfelmérés

Kapcsolat

Sokak hosszú évek kételyei-félelmei után határozzák el, hogy felkeresnek egy fogorvost. Rászánjuk az időt, hogy meghallgassuk a panaszait, kívánságait, felmérjük a fogászati állapotát és kezelési tervet javasolunk. Az első konzultációs alkalom 45 perces.

Ha nem akut esetről van szó, ahol a fájdalom megszüntetése az elsődleges cél – állapotfelmérés történik. Ennek alkalmával előbb egy anamnézis űrlapot töltetünk ki, amin a kórelőzményeket, esetleges gyógyszerérzékenységeket kérjük jelölni. Ezt követően rögzítjük a fogászati státuszt; körültekintően ellenőrizzük a szájképleteket: a nyálkahártya, fogíny állapotát és természetesen a fogakat.

A megfelelő diagnózis felállításához elengedhetetlen az alapos klinikai vizsgálat mellett jó minőségű radiológiai felvételek (röntgen, CBCT) elemzése. Amennyiben nem áll a páciens rendelkezésére 6 hónapnál nem régebbi panorámaröntgen felvétel, úgy ennek készítése elengedhetetlen a kezelések megkezdése előtt. Rendelőnkben lehetőség van panorámaröntgen felvétel készítésére. Praxisunk a Radio Dental Extra röntgen- és CBCT központtal áll partneri kapcsolatban.

Olvassa el a témába vágó cikkeinket!

Szájüregi daganat – Hogyan vizsgáljuk magunkat?

Szájüregi daganat – Hogyan vizsgáljuk magunkat?

Ma van a Nemzeti Rákellenes Nap, ezért essen szó a szájüregi daganatokról! A megfelelő önvizsgálat és szakemberhez fordulás életet menthet. A szájüregi rákos elváltozások kapcsán arról tájékoztatom, miként vizsgálhatja meg otthon saját magát – egy egyszerű tükör...

bővebben