Kezelés

Ismerje meg fogászati kezeléseinket!

Vizsgálat és diagnózis

Első konzultációs alkalom és állapotfelmérés

Sokak hosszú évek kételyei-félelmei után szánják el magukat, hogy felkeressenek egy fogorvost, rászánjuk az időt, hogy meghallgassuk az Ön panaszait, kívánságait, felmérjük a fogászati állapotát és kezelési tervet javasoljunk.

Írásos kezelési terv és árajánlat készítése

A röntgenfelvétel(ek) és a klinikai vizsgálat során rögzítettek birtokában egyéni komplett kezelési tervet és árajánlatot készítünk Önnek, amelyet írásban rögzítünk. Ebből részletesen és érthetően tájékozódhat a javasolt beavatkozásokról, illetve az azok elmaradásából fakadó kockázatról és későbbi következményekről is. Kezelési tervünk és árajánlatunk a kiállítást követően fél évig érvényes.

Dentálhigiéniai kezelések

Professzionális ultrahangos fogkőeltávolítás, amely magában foglalja a különféle élelmiszerek (kávé, tea, vörösbor, stb.) és a dohányzás okozta elszíneződések eltüntetését, a megtisztított fogfelszínek speciális, fluoridos pasztával történő polírozását illetve fogmosási és szájápolási tanácsadást.

Parodontológia – fogágybetegségek kezelése

A fogágybetegségek (parodontopátiák) a fogak rögzítő apparátusát károsítják, ami által (az egyébként akár teljesen egészséges, tehát nem szuvas!) fogak egy idő után mozgathatóvá válnak. Időben beavatkozva a folyamat megállítható, visszafordítható és a fogak stabilizálhatók.

A parodontopátiák esetében a fogkő felelős a fogakat az állcsontba rögzítő fogágy leépüléséért. A fogkő tulajdonképpen egy megkövült baktériumtelep, amely nőttön-növekedve előbb ínygyulladást, ínyvérzést, majd pedig az íny és a csont visszahúzódását eredményezi. Különösen veszélyesek az íny alatti fogkőtelepek, ez sokkal erősebben rögzül, és abszolút felelőse a kialakuló súlyos fogágybetegségeknek. Eltávolítása (ún. zárt kürett) helyi érzéstelenítésben zajlik.

Konzerváló fogászat

Tömések

Az egészséges fogakat kívülről az emberi szervezet legkeményebb szövete, a zománcréteg borítja. A zománc rendkívül erős, ám nem túl vastag, az alatta lévő foganyag pedig sokkal kevésbé ellenálló, ezért a zománc sérülése, elvékonyodása esetén a fog hamar romlásnak indulhat.

Betétek

Ha a hiányzó foganyag töméssel tartósan már nem állítható helyre, vagy túl nagy méretű az üreg, vagy gyökérkezelt a fog, akkor ezt a foganyaghiányt betéttel – kiterjedésétől függően – inlay, onlay vagy overlay segítségével lehet pótolni.

Gyökérkezelés

Leggyakrabban akkor van szükség erre a típusú beavatkozásra, ha viszonylag sok foganyagot elpusztító szuvasodás illetve a benne lévő baktériumok elérik a fog belsejében található fogbelet. Ez gyakran érzékenységgel, erős fájdalommal jár, amely jelentkezhet spontán, de fokozódhat hideg-melegre, édes-savanyú íz hatásra, esetleg ráharapásra.

Fogpótlások

A hiányzó fogat minél előbb érdemes pótoltatni. Ennek legmodernebb módja a fogászati implantátum beültetés. Az eljárás legnagyobb előnye, hogy az implantátumcsavar a hiányzó fog helyére kerül beültetésre, nem jár a hiányt határoló szomszédos – adott esetben ép – fogak lecsiszolásával.

Ismerje meg jobban dr. Radánovics-Nagy Dánielt!

dr. Radánovics-Nagy Dániel

Dr. Radánovics-Nagy Dániel vagyok, Pécsett végzett fogorvos.

A diplomaszerzést követően a fővárosban magánellátásban kezdtem praktizálni mint általános fogorvos.

Főbb érdeklődési területeim a konzerváló fogászaton belül a különféle gyökérkezelési technológiák elsajátítása, illetve a legmodernebb szemléletet követve esztétikus tömések és indirekt restaurációk, koronák, hidak, kerámia héjak készítése.

Évek óta rendszeresen látogatok ifjúsági táborokba, hogy prevenciós előadások keretein belül a gyermekeket helyes szájápolásra neveljem.

Ötletgazdája vagyok (illetve első két alkalommal főszervezője voltam) a Pécsi Fogorvos Szaknapoknak.
Érdekel emellett az egészségmarketing és a praxismenedzsment. Rendszeresen publikálok a Dental Press kiadványaiba.

Szakmámat hivatásszerűen művelem. Az alapos, körültekintő és személyre szabott ellátáson túl fontosnak tartom, hogy pácienseim bizalmát kiérdemeljem, mely bizalom alapja az őszinteség. Egy-egy kellemetlen (akár még gyermekkori) élmény következményeként számos pácienst már a puszta tudattól leveri a víz, hogy fogorvoshoz kell mennie. Hiszem, hogy korszerű érzéstelenítéssel, emberséggel, türelemmel és empátiával minden fogorvosi beavatkozást elviselhetővé lehet tenni.

Dr. Radánovics-Nagy Dániel